×

WWF Optimizely award | 4net

WWF: Optimizely award voor de

WWF: Optimizely award voor de

'meest innoverende digitale oplossing'

Over WWF

Het Wereld Natuur Fonds, beter bekend als WWF (World Wide Fund), is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich al 60 jaar inzet voor het behoud van de natuur en de bescherming van de biodiversiteit. Het WWF werkt aan het beschermen van bedreigde diersoorten en het verminderen van de impact van menselijke activiteiten op het milieu, in samenwerking met overheden, bedrijf en gemeenschappen.

Uitdaging

De grootste uitdaging voor het behoud van natuur en biodiversiteit is de mens, maar tegelijkertijd kan de mens ook de oplossing zijn. WWF zocht daarom hulp bij het ontwikkelen en beheren van een nieuwe website om een brede beweging op gang te brengen waarin iedereen kan bijdragen aan het beschermen en behouden van de natuur. De belangrijkste focus was het verbeteren van personalisatie op alle kanalen om relevant te zijn voor zowel bestaande als nieuwe relaties, met als doel gedragsverandering te stimuleren.

Met ons nieuwe Optimizely platform in combinatie met Salesforce zijn wij in staat continu te leren en te optimaliseren. Hiermee kunnen we op alle kanalen relevant zijn voor bestaande en nieuwe relaties met als doel een gedragsverandering te bewerkstelligen.

– Paul Zevenboom, Head of Digital WWF Nederland

Werkwijze

1. Uitdagingen en doelen in kaart brengen

Om de uitdagingen en doelen voor het WWF-project effectief te definiëren, werd een workshop georganiseerd waarbij belanghebbenden en experts betrokken waren. Tijdens deze workshop werden de volgende uitdagingen en doelen geïdentificeerd:

  • Mobilisatie van een brede gemeenschap
  • Verbeterde personalisatie
  • Vergroting bewustzijn en betrokkenheid
  • Faciliteren van gedragsverandering
  • Inzicht en optimalisatie

2. Implementatie Optimizely

Vanuit onze strategie hebben we besloten dat de implementatie van het Optimizely CMS de meest geschikte oplossing is om onze personalisatie-inspanningen te verbeteren. Het grootste voordeel van Optimizely is dat we content, marketingautomatisering, personalisatie en e-commerce gemakkelijk kunnen beheren via één geïntegreerd platform. Dit stelt ons in staat om informatie, activeringsinitiatieven en fondsenwerving naadloos te integreren. Bovendien biedt Optimizely Forms de flexibiliteit om complexe formulieren te creëren voor eventregistratie, vrijwilligersinschrijvingen en donaties. Om consistentie in de toekomst te waarborgen, heeft 4net een design systeem ontwikkeld waarmee WWF flexibel nieuwe pagina's kan opbouwen.

Wat Optimizely voor WWF zo relevant maakt, is de mogelijkheid om websitecontent te personaliseren op basis van klikgedrag. Als een bezoeker meerdere pagina's bezoekt die gaan over bedreigde zeedieren en plasticvervuiling, krijgt die bezoeker een evenement, productaanbod of een gepersonaliseerd donatieformulier te zien, waarmee ze kunnen bijdragen aan het oplossen van het probleem.

- Julien Mohr, Strategic Design Director 4net

3. Doorontwikkeling

Nadat de nieuwe website is gelanceerd, hebben we gebruikersgegevens verzameld om inzicht te krijgen in de interesses van onze bezoekers. Deze gegevens vormen de basis voor de verdere ontwikkeling en optimalisatie van ons platform. Op deze manier kunnen we onze bezoekers steeds beter informeren en inspireren over hoe zij hun kennis, tijd en financiële middelen kunnen inzetten voor het behoud van de natuur en biodiversiteit.

Resultaat

WWF's Optimizely platform, in combinatie met Salesforce, stelt hen in staat om voortdurend te leren en te optimaliseren om gedragsverandering te stimuleren en bij te dragen aan het behoud van de natuur. De flexibiliteit van Optimizely Forms en het design system van 4net dragen bij aan een consistente en boeiende gebruikerservaring op de website.

323%

groei in donateurs

178%

groei in organisch verkeer

430%

groei in webshop aankopen

Door het gebruik van personalisatie op basis van klikgedrag kunnen bezoekers relevante content ontdekken, waardoor ze worden aangemoedigd om actie te ondernemen en bij te dragen aan oplossingen voor milieuproblemen. WWF heeft met deze strategische aanpak niet alleen indrukwekkende groeicijfers behaald, maar ook een sterke impact gemaakt in hun missie om de natuur te behouden en beschermen!

Vragen over deze case?

Julien Mohr

Strategic Design Director

Meer cases bekijken?

Buma/Stemra setlijsten app)
Buma/Stemra setlijsten app
Jan Groen Tegels)
Jan Groen Tegels
Florius kansrijke momenten)
Florius kansrijke momenten
WWF Optimizely award)
WWF Optimizely award
Yuverta restyle)
Yuverta restyle
WWF multisite)
WWF multisite
Nationaal Schoolontbijt)
Nationaal Schoolontbijt
Royal Talens)
Royal Talens
Poliservice)
Poliservice
Pets Place)
Pets Place
WWF digitale collectebus)
WWF digitale collectebus