×

Royal Talens | 4net

Royal Talens:

Royal Talens:

optimalisatie van de online gebruikerservaring

Over Royal Talens

Royal Talens is sinds 1899 een Nederlandse fabrikant van kunstenaarsmaterialen. Ze staan bekend om hun hoogwaardige kunstbenodigdheden, waaronder verf, penselen, potloden en andere artistieke gereedschappen. Het doel van Royal Talens is dan ook om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om uiting te geven aan hun creativiteit.

Uitdaging

De bestaande website van Royal Talens stond voor aanzienlijke technische uitdagingen en was niet meer in lijn met de snel evoluerende digitale standaarden. Om deze kwesties aan te pakken en de website te vernieuwen en optimaliseren, heeft Royal Talens besloten om 4net in te schakelen. Het platform is daarbij overgenomen van De Nieuwe Zaak, en als onderdeel van dit initiatief is ook de verantwoordelijkheid voor het beheer overgedragen aan 4net. Het voornaamste doel hiervan is het creëren van een naadloze en boeiende online ervaring voor klanten.

Werkwijze

Na de overname van het platform hebben we bijna een jaar lang ononderbroken sprints uitgevoerd, intensief samenwerkend met het team van Royal Talens. Voor de aanpak van deze uitdaging hebben we een agile ontwikkelingsmethode toegepast, met de nadruk op de scrum-methodologie. Deze benadering stelde ons in staat om flexibel te reageren op vereisten en de website stapsgewijs te verbeteren.


Onze werkwijze omvatte de volgende stappen:

 1. Grondige code review: we voerden een diepgaande code review uit om de bestaande technische problemen te identificeren en te begrijpen.
 2. Technische upgrades: we hebben de website geüpdatet naar de nieuwste technologieën en frameworks om de prestaties en veiligheid te verbeteren.
 3. Aanpassingen in responsive design: we hebben wijzigingen doorgevoerd in het responsieve ontwerp van de website, zodat deze optimaal toegankelijk is voor zowel dekstop- als mobiele gebruikers.
 4. Gebruikerservaring optimalisatie: we hebben de gebruikersinterface en -ervaring geoptimaliseerd, wat heeft geleid tot een verhoogd bestelgemak, zowel voor desktop- als mobiele gebruikers, en daarmee de betrokkenheid en navigatiegemak in onze B2B commerce-omgeving aanzienlijk verbeterd.
 5. Testen en kwaliteitsborging: we hebben uitgebreide tests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de vernieuwde website soepel en foutloos functioneerde.

Hoe gaat het overnemen van een platform in zijn werk?

 1. Kick-off: een code review begint met een kennismakingsbijeenkomst, waarin de focusgebieden worden besproken. Dit helpt ons de review effectief uit te voeren.
 2. Voorbereidingsfase: tijdens deze fase verzamelen we alle benodigde informatie om de webomgeving in beheer te nemen. Dit omvat toegang tot bronbestanden, documentatie, architectuurontwerpen, bekende problemen en systeemtoegang.
 3. Reviewfase: We stellen een eindrapport op dat de huidige codekwaliteit, opvallende bevindingen en toekomstbestendigheid belicht. Dit rapport wordt gedeeld met het management en alle belanghebbenden. Bovendien identificeren we verbeterpunten in de applicatie, die in overleg met de Product Owner worden gepland op basis van urgentie.

Resultaat

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van het ontwikkelingsteam en Royal Talens hebben we indrukwekkende resultaten behaald:

 • Losse websites voor de merken en een portaal voor de dealers, allemaal binnen één Optimizely oplossing;
 • Verbeterde laadsnelheden en prestaties, wat de gebruikerservaring aanzienlijk heeft verbeterd;
 • Een fris en responsief ontwerp dat de toegankelijkheid op verschillende apparaten vergroot;
 • Verbeterde functionaliteit en navigatie, wat heeft geleid tot een hogere klantbetrokkenheid.

Door de technische vernieuwing van hun website is Royal Talens nu beter uitgerust om hun missie voort te zetten en creativiteit te stimuleren bij kunstenaars en creatievelingen over de hele wereld. Deze case toont aan dat een goed uitgevoerde technische upgrade een aanzienlijke impact kan hebben op de digitale aanwezigheid en het succes van een bedrijf.

Door de technische vernieuwing van hun website is Royal Talens nu beter uitgerust om hun missie voort te zetten en creativiteit te stimuleren bij kunstenaars en creatievelingen over de hele wereld. Deze case toont aan dat een goed uitgevoerde technische upgrade een aanzienlijke impact kan hebben op de digitale aanwezigheid en het succes van een bedrijf.

Vragen over deze case?

Ivo Janssen

Digitaal Strateeg

Meer cases bekijken?

Buma/Stemra setlijsten app)
Buma/Stemra setlijsten app
Jan Groen Tegels)
Jan Groen Tegels
Florius kansrijke momenten)
Florius kansrijke momenten
WWF Optimizely award)
WWF Optimizely award
Yuverta restyle)
Yuverta restyle
WWF multisite)
WWF multisite
Nationaal Schoolontbijt)
Nationaal Schoolontbijt
Royal Talens)
Royal Talens
Poliservice)
Poliservice
Pets Place)
Pets Place
WWF digitale collectebus)
WWF digitale collectebus