×

Poliservice | 4net

Poliservice: vernieuwde

Poliservice: vernieuwde

website omgeving en uitstraling

Over Poliservice

Poliservice is een gerenommeerd bedrijf in de verzekeringsbranche. Al vele jaren hebben ze zich bewezen als een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen en risicobeheer. Poliservice staat bekend om hun inzet voor het beschermen van mensen, bedrijven en hun eigendommen tegen onverwachte gebeurtenissen. Hun doel is om klanten gemoedsrust te bieden en hen te helpen bij het maken van weloverwogen verzekeringskeuzes. Poliservice is gewijd aan het leveren van hoogwaardige dienstverlening en maatwerkoplossingen voor hun klanten.

Uitdaging

Poliservice kampte met een sterk verouderde website, zowel op technisch vlak als qua uitstraling. Daarnaast koesterde Poliservice de wens om over te stappen naar een ander platform, namelijk Umbraco, en zochten ze naar een frisse benadering in hun klantcommunicatie. Gelukkig vond Poliservice voor deze strategische en technische uitdaging de juiste partner in 4net! Wij hebben het platform overgenomen en vervolgens een nieuwe website ontwikkelt.

Werkwijze

Om de website van Poliservice te vernieuwen en over te zetten naar een nieuwe omgeving hebben we samengewerkt in een multidisciplinair team, bestaande uit strategen, designers en developers. Met dit team hebben we in verschillende 'fases' toegewerkt naar het eindproduct.

1. Verkenningsfase

In de verkenningsfase hebben we grondig de wensen, kansen en gewenste functionaliteiten geanalyseerd om de basis te leggen voor de ontwikkeling van de vernieuwde website. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar technische aspecten, maar ook naar de beleving van de eindgebruikers. Door middel van interviews met eindgebruikers hebben we de user journey in kaart gebracht, waarbij we hun ervaringen en behoeften hebben geïdentificeerd.

2. Conceptfase

In de conceptfase hebben we de inzichten uit de verkenningsfase vertaald naar concrete ontwerpen door middel van wireframes. Hierbij hebben we de user flows nauwkeurig gevolgd en geïntegreerd. Door deze stapsgewijze benadering konden we niet alleen de gebruikerservaring optimaliseren, maar ook een duidelijk beeld creëren van de navigatie en functionaliteiten voor alle stakeholders.

Wat is een wireframe?

Een wireframe is een schematische, gestructureerde weergave van een website, app of ander digitaal product. Het is een visuele blauwdruk die de basisfunctionaliteiten, lay-out en de algehele structuur van de interface weergeeft, zonder gedetailleerde grafische elementen zoals kleuren en afbeeldingen.

Vervolgens zijn deze wireframes omgezet naar een 'visual design'. Hierin werden kleuren, typografie, afbeeldingen en andere grafische elementen toegevoegd, waardoor het digitale product tot leven komt. We hebben een volledig nieuwe look & feel ontworpen en een doelgroepgerichte navigatie opgezet, waarbij doelgroepen en producten werden gekoppeld.

3. Development fase

Na het succesvol afronden van de verkennings- en conceptfase begon de developmentfase, die vier maanden in beslag nam. In deze cruciale periode hebben we met nauwgezette precisie de nieuwe website ontwikkeld en gebouwd met behulp van het Umbraco-contentmanagementsysteem.

Resultaten

De nauwe samenwerking binnen het multidisciplinaire team stelde ons in staat om met succes een eigentijdse en goed functionerende website te creëren. Hierbij hebben we niet alleen de look & feel vernieuwd, maar ook doelgroepgerichte navigatie geïmplementeerd. Bovendien zijn er landingspagina's toegevoegd voor verzekeraars, waarbij het core content model is gebruikt voor doorontwikkeling. Dit resultaat ondersteunt Poliservice in hun missie om klanten gemoedsrust te bieden en te helpen bij weloverwogen verzekeringskeuzes.

Vragen over deze case?

Ivo Janssen

Digitaal Strateeg

Meer cases bekijken?

Buma/Stemra setlijsten app)
Buma/Stemra setlijsten app
Jan Groen Tegels)
Jan Groen Tegels
Florius kansrijke momenten)
Florius kansrijke momenten
WWF Optimizely award)
WWF Optimizely award
Yuverta restyle)
Yuverta restyle
WWF multisite)
WWF multisite
Nationaal Schoolontbijt)
Nationaal Schoolontbijt
Royal Talens)
Royal Talens
Poliservice)
Poliservice
Pets Place)
Pets Place
WWF digitale collectebus)
WWF digitale collectebus