×

Pets Place | 4net

Pets Place: een persoonlijke

Pets Place: een persoonlijke

winkelervaring met Dynamic Yield

Over Pets Place

Opgericht in 1968, is Pets Place een vooraanstaand Nederlands bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van dierenbenodigdheden en -voeding. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment aan producten voor huisdieren, variërend van voeding en speelgoed tot verzorgingsproducten en huisvesting. Met talloze fysieke winkels verspreid over Nederland en een webshop, streeft Pets Place ernaar om huisdier eigenaren te voorzien van alles wat ze. nodig hebben om goed voor hun geliefde huisdieren te zorgen.

Uitdaging

Met 200 fysieke winkels en een bloeiende webshop wilde Pets Place de uitdaging aangaan om een persoonlijke online winkelervaring te bieden die de voordelen van fysieke interactie evenaart. De behoefte aan relevantie en personalisatie bracht Pets Place ertoe de expertise van 4net in te schakelen.

We hebben al heel veel geleerd over klantgedrag. Eentje daarvan is dat het aanbieden van een kortingsvoucher tot minder omzet leidt. Mensen in dat specifieke audience waren helemaal niet op zoek naar korting, maar naar het juiste product.

- Peter van der Heijden, Dynamic Yields Specialist 4net

Werkwijze

1. Strategie en tooling keuze

Om de gewenste persoonlijke ervaring te realiseren, hebben we ervoor gekozen om Dynamic Yield te implementeren. Deze keuze was strategisch doordacht, met als doel een naadloze integratie van personalisatie in de online winkelomgeving. Het gebruik van Dynamic Yield stelde Pets Place in staat om op intelligente wijze productaanbevelingen te doen op basis van klantgedrag en voorkeuren.

2. Implementatie en koppeling

Met de definitieve keuze voor Dynamic Yield kon de implementatie van start gaan. In samenwerking met de IT-afdeling van Pets Place werd de tooling geïntegreerd met de Magento Shop omgeving. Koppelingen werden ook tot stand gebracht met CRM (Customer Relationship Management), PIM (Product Informatie Management) en ESP (Emails Service Provider)-systemen. Deze integraties zorgen ervoor dat klantgegevens effectief worden benut, waardoor relevante producten en aanbevelingen kunnen worden gepresenteerd aan de klanten.

Resultaten

Het resultaat liegt er niet om. Marketeers kunnen simpel en on-the-fly nieuwe user stories implementeren. Zo leverde de nieuwe recommendation bar al 10% extra omzet. De grootste winst zit in de bestelgrootte. Klanten kopen gemiddeld meer producten en geven dus ook meer uit. Productaanbevelingen spelen hierin een cruciale rol. Heb je een krabpaal nodig? Dan heb je vast ook een kattenbak, grind en kattenspeeltjes nodig. Extra service voor de klant, extra omzet voor Pets Place.

15%

stijging van de omzet op de webshop

20%

groei van de website conversie

10%

extra omzetstijging door de recommendation bar

Deze resultaten onderstrepen niet alleen het succes van de implementatie, maar benadrukken ook de impact van doordachte personalisatiestrategieën op de online winkelervaring van Pets Place.

Vragen over deze case?

Julien Mohr

Strategic Design Director

Meer cases bekijken?

Buma/Stemra setlijsten app)
Buma/Stemra setlijsten app
Jan Groen Tegels)
Jan Groen Tegels
Florius kansrijke momenten)
Florius kansrijke momenten
WWF Optimizely award)
WWF Optimizely award
Yuverta restyle)
Yuverta restyle
WWF multisite)
WWF multisite
Nationaal Schoolontbijt)
Nationaal Schoolontbijt
Royal Talens)
Royal Talens
Poliservice)
Poliservice
Pets Place)
Pets Place
WWF digitale collectebus)
WWF digitale collectebus