×

Corporate website voor Total Corbion

Total-corbion

Total-corbion

4net maakte in recordtempo een no-nonsense Total-Corbion website.

Opdracht: De opdracht was om een strakke, no-nonsense Total-Corbion website in een recordtempo te ontwikkelen.

Oplossing: Dankzij een succesvolle samenwerking tussen een gemotiveerde klant en een gemotiveerd 4net-team lukte het om de corporate website van Total-Corbidon in zes weken te ontwikkelen tegen een vooraf bepaald budget.

Case:

Van 0 naar live in zes weken

Corbion is wereldwijd marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten, waarvan bioplastics worden gemaakt. Dankzij deze expertise is Total-Corbion ontstaan, een joint venture met energie- en olieconcern Total.


Als voorloper op het gebied van polymelkzuren (PLA), ontwikkelen ze innovatieve ‘biobased’ materialen, die dus biologisch afbreekbaar zijn.


De lancering van deze krachtige samenwerking werd buiten het oog van het publiek voorbereid. Total-Corbion benaderde 4net om binnen zes weken een nieuwe corporate website te ontwikkelen. Het resultaat was de strakke, no-nonsense Total-Corbion website, die in recordtempo ontwikkeld is.

Week 1: De scope bepaald en naar design vertaald

Op dag 1 schoot het project uit de startblokken. In een meeting van twee uur werd de scope van het project bepaald. De functionaliteiten, het design en visuele voorbeelden werden besproken. Ook had Total-Corbion een aantal eisen wat betreft de gebruiksvriendelijkheid. Het werd meteen duidelijk dat snel schakelen noodzaak was. Aan het einde van dag 1 was de eerste design-opzet af. Aan het eind van dag 3 waren alle designs ontwikkeld en voltooid. En aan het einde van week 1 was alle feedback hierop verwerkt: het team kreeg groen licht om door te gaan.

Week 2 & 3: template, techniek en terugkoppelen

Nadat het design af was, kon het template worden ontwikkeld. In dit web development proces wordt het design vertaald naar HTML en CSS, de voorkant van de website. Tijdens het ontwikkelen waren de lijntjes met Total-Corbion kort. Nadat nieuwe functionaliteiten waren gebouwd, werden deze in een meeting besproken. Na feedback werden ze meteen verwerkt.


Parallel aan het ontwikkelen van het template werd de techniek ontwikkeld, die de achterkant van de website vormt. Nieuwspagina’s, events en social sharing toepassingen moesten door Total-Corbion zelf toegevoegd kunnen worden in de website. Ook video’s, downloads en contactpagina’s moesten vanuit de achterkant worden aangemaakt en aangepast kunnen worden. Ervaring met het bouwen van nieuwsplatforms voor Elsevier Weekblad en het ANP zorgde voor een snelle en soepele implementatie.

“Dankzij een succesvolle samenwerking tussen een gemotiveerde klant en een gemotiveerd 4net-team is het gelukt om in zes weken alles te ontwikkelen en binnen budget te blijven.”

– Christiaan Berger, Project Director

Week 4, 5 & 6: koppeling van template op de techniek

In week 4 waren de templates en de techniek zover ontwikkeld dat een en ander tot een geheel kon worden gesmeed. De focus op het eindresultaat maakte dit een zeer efficiënt proces. Halverwege week 5 was alle feedback verwerkt en kon er worden getest. Zo kon het dat de website ruim vóór de deadline werd opgeleverd. Van 0 naar live in 6 weken, het lijkt voor veel bedrijven onmogelijk, maar de duidelijke scope, korte lijntjes en strakke planning zorgden voor een snelle en succesvolle samenwerking.

Total-Corbion benaderde 4net om binnen zes weken een nieuwe corporate website te ontwikkelen. Het resultaat was de strakke, no-nonsense Total-Corbion website, die in recordtempo ontwikkeld is.

Resultaten

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen een gemotiveerde klant en een gemotiveerd 4net-team lukte het om de corporate website van Total-Corbion in zes weken te ontwikkelen tegen een vooraf bepaald budget. Total-Corbion kon bij de lancering van hun samenwerking meteen een volledig functionerende website laten zien.

Christiaan Berger

Meer weten over dit onderwerp?

Christiaan Berger

Project Director

+31 (0) 343 444 554

sales@4net.com

Krijg meer informatie over Total-Corbion

Meer cases bekijken?

WWF
WWF
Pets place
Pets place
Brunel
Brunel
WNF
WNF
Elsevier
Elsevier
Ajax
Ajax
Buma/Stemra
Buma/Stemra
Total Corbion
Total Corbion
VanMoof
VanMoof
Pets Place
Pets Place
Beheer en optimalisatie van de Brunel website in Sitecore
Beheer en optimalisatie van de Brunel website in Sitecore
Florius Content productie
Florius Content productie
ANP
ANP
Florius
Florius
Florius chatbot
Florius chatbot
Cooler Master
Cooler Master
Pets place
Pets place