×

Multi-language platform Umbraco

Cooler Master

Cooler Master

4net ontwikkelde de vernieuwde internationale corporate website van Cooler Master.

Opdracht: Cooler Master vroeg 4net om een global platform te bedenken en ontwikkelen waarin de community en producten samenkomen.

Oplossing: Het multi-language en regional platform is gerealiseerd met het CMS Umbraco. De community van Cooler Master heeft al met lof gereageerd op het nieuwe platform.

Case:

Multi-language platform voor de modding community

In de ‘modding community’ worden de meest spectaculaire custom pc’s gebouwd met Cooler Master producten. Omdat deze community van makers een podium verdient, vroeg Cooler Master 4net een global platform te bedenken en ontwikkelen waarin de community en producten samenkomen.


Cooler Master maakt computeronderdelen met de laatste technologische ontwikkelingen. Met deze onderdelen bouwen PC-liefhebbers zelf computers, geheel aan eigen wensen. Het nieuwe platform voor de community van Cooler Master creëert een nieuwe manier van instant sharing. Gebruikers wereldwijd delen tips, feedback en foto’s.

Umbraco CMS

Het is van groot belang om bij het creëren van een meertalige website aandacht te besteden aan alle teksten die binnen de website worden gebruikt. Dit omvat niet alleen de teksten die via het CMS Umbraco kunnen worden beheerd, maar ook de teksten op knoppen, labels bij formulieren, en in de footer, enzovoort. Bovendien moeten afbeeldingen ook in meerdere talen beschikbaar zijn.

Door deze aanpak wordt het platform toegankelijk voor alle gebruikers binnen de Cooler Master community. Het stelt makers van over de hele wereld in staat om projecten aan het platform toe te voegen en feedback van elkaar te ontvangen. Opvallende prestaties worden uitgelicht en toegelicht om anderen te inspireren en de community verder te ondersteunen. Op deze manier brengt het meertalige platform gebruikers samen en biedt het de mogelijkheid om inhoud direct te delen.

User centric design

De goede mix van user generated content en productinformatie laat zien wat er allemaal mogelijk is met Cooler Master-producten. De grote productvisuals, video’s en microanimaties creëren een soepele en rijkere gebruikerservaring.


De multi-language & regional platform website is volledig responsive en ontwikkeld op basis van het Umbraco CMS. 4net en Cooler Master hebben een duurzame samenwerking opgebouwd en blijven werken aan de doorontwikkeling van het gebruikersplatform.

Het multi-language platform is gerealiseerd met het CMS Umbraco. De community van Cooler Master heeft al met lof gereageerd op het nieuwe platform.

Resultaten

De modding community heeft al met lof geageerd op de online omgeving en maakt er ook veelvuldig gebruik van. Maandelijks bezoeken 500.000 mensen van over de hele wereld de Cooler Master website. Dankzij de multi-language en regional content functionaliteiten, kunnen medewerkers van Cooler Master zelf aanpassingen maken in het CMS. Hierdoor stijgt de lokale relevantie van het platform. 4net werkt momenteel met Cooler Master aan verbeteringen en nieuwe functionaliteiten voor het platform.

Meer weten over dit onderwerp?

Christiaan Breger

Project Manager bij 4net

+31(0)343444554

christiaan@4net.com

Krijg direct meer informatie over Cooler Master

Meer cases bekijken?

WWF
WWF
Brunel
Brunel
Elsevier
Elsevier
Ajax
Ajax
Buma/Stemra
Buma/Stemra
Total Corbion
Total Corbion
Florius Content productie
Florius Content productie
Florius chatbot
Florius chatbot
Cooler Master
Cooler Master
Pets place
Pets place