×

Multi-language platform Umbraco

Cooler Master

Cooler Master

4net ontwikkelde de vernieuwde internationale corporate website van Cooler Master.

Opdracht: Cooler Master vroeg 4net om een global platform te bedenken en ontwikkelen waarin de community en producten samenkomen.

Oplossing: Het multi-language en regional platform is gerealiseerd met het CMS Umbraco. De community van Cooler Master heeft al met lof gereageerd op het nieuwe platform.

Case:

Multi-language platform voor de modding community

In de ‘modding community’ worden de meest spectaculaire custom pc’s gebouwd met Cooler Master producten. Omdat deze community van makers een podium verdient, vroeg Cooler Master 4net een global platform te bedenken en ontwikkelen waarin de community en producten samenkomen.


Cooler Master maakt computeronderdelen met de laatste technologische ontwikkelingen. Met deze onderdelen bouwen PC-liefhebbers zelf computers, geheel aan eigen wensen. Het nieuwe platform voor de community van Cooler Master creëert een nieuwe manier van instant sharing. Gebruikers wereldwijd delen tips, feedback en foto’s.

Umbraco CMS

Om een website meertalig te maken, is het belangrijk om bewust te zijn van alle teksten die gebruikt worden in de website. Niet alleen de teksten die beheersbaar zijn via het CMS Umbraco, maar ook de teksten op button, labels bij formulieren, teksten in de footer, etc. Daarnaast zijn afbeeldingen meertalig ingesteld.


Dit maakt het platform toegankelijk voor alle gebruikers in de Cooler Master community.


Makers van over de hele wereld kunnen projecten toevoegen aan het platform en elkaar feedback geven. Bijzondere prestaties worden uitgelicht en uitgelegd om anderen te inspireren en de community verder te helpen. Zo brengt het meertalige platform gebruikers bij elkaar geeft het de gelegenheid tot instant sharing van content.

User centric design

De goede mix van user generated content en productinformatie laat zien wat er allemaal mogelijk is met Cooler Master-producten. De grote productvisuals, video’s en microanimaties creëren een soepele en rijkere gebruikerservaring.


De multi-language & regional platform website is volledig responsive en ontwikkeld op basis van het Umbraco CMS. 4net en Cooler Master hebben een duurzame samenwerking opgebouwd en blijven werken aan de doorontwikkeling van het gebruikersplatform.

Het multi-language platform is gerealiseerd met het CMS Umbraco. De community van Cooler Master heeft al met lof gereageerd op het nieuwe platform.

Resultaten

De modding community heeft al met lof geageerd op de online omgeving en maakt er ook veelvuldig gebruik van. Maandelijks bezoeken 500.000 mensen van over de hele wereld de Cooler Master website. Dankzij de multi-language en regional content functionaliteiten, kunnen medewerkers van Cooler Master zelf aanpassingen maken in het CMS. Hierdoor stijgt de lokale relevantie van het platform. 4net werkt momenteel met Cooler Master aan verbeteringen en nieuwe functionaliteiten voor het platform.

Meer weten over dit onderwerp?

Christiaan Breger

Project Manager bij 4net

+31(0)343444554

christiaan@4net.com

Krijg direct meer informatie over Cooler Master

Meer cases bekijken?

WWF
WWF
Pets place
Pets place
Brunel
Brunel
WNF
WNF
Elsevier
Elsevier
Ajax
Ajax
Buma/Stemra
Buma/Stemra
Total Corbion
Total Corbion
VanMoof
VanMoof
Pets Place
Pets Place
Beheer en optimalisatie van de Brunel website in Sitecore
Beheer en optimalisatie van de Brunel website in Sitecore
Florius Content productie
Florius Content productie
ANP
ANP
Florius
Florius
Florius chatbot
Florius chatbot
Cooler Master
Cooler Master
Pets place
Pets place