×

Op zoek naar een digitale non-profit partner?

Op zoek naar een digitale non-profit partner?

Wij hebben de kennis én tooling.

Voor non-profit organisaties ontwikkelen wij digitale platformen en online omgevingen die activatie bij de doelgroep stimuleren. Of het nu gaat om een donatie of het opzetten van een eigen actie. Dit doen wij voor non-profit organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds (WNF), Make-a-Wish en Slachtofferhulp.

Over non-profit

Sinds de komst van technologie en internet zijn er snelle veranderingen zichtbaar binnen de non-profit branche. Tegenwoordig zijn grote organisaties bezig een zo’n groot mogelijke impact via hun kanalen te bewerkstelligen door middel van livestreams vanuit kantoor of zelf-ontworpen GIF’s toe te voegen aan hun Instagram verhalen. Vaste telefoonlijnen zijn er niet meer en een donatie is makkelijk te maken via de telefoon terwijl je onderweg bent. Dit zorgt ervoor dat de doneer industrie constant aan het evolueren is, en de snelheid waarmee dat gebeurd is verbazingwekkend.

Er zijn vier trends binnen de non-profit branche.

Communities zijn key

Er maakt zich een weg vrij voor een nieuwe manier van fondswerving – het zogehete peer-to-peer fondswerving – doordat er meer behoefte is naar (echt) menselijk contact. Door een sterk merk te creeëren waar mensen deel vanuit willen maken en actieve leden en donoren te belonen, wordt een community opgebouwd. Dit heeft een krachtig voordeel: sociaal bewijs. Mensen zien wat anderen doen en nemen acties over.

Transparantie omtrent de impact van de donatie

Donateurs vinden het belangrijk om te weten waar hun geld naartoe gaat en willen transparantie rondom de impact van de donatie. Donateurs willen persoonlijke betrokkenheid bij de doelen die zij ondersteunen – dit zal namelijk bepalen of mensen wel of niet bijdragen aan een doel. Door het gebruik van infographics.

Het gebruik van kunstmatige intelligentie

Er is veel potentieel in het gebruik van chatbots – een mens-machine samenwerking. Hiermee wordt gecommuniceerd via een chat-interface op de website wat resulteert in een gepersonaliseerde customer journeys; berichten worden persoonlijk afgestemd op realtime gebeurtenissen. De gepersonaliseerde berichten die op dat moment aan de donateur getoond worden kunnen een grote impact hebben.

Personalisatie

Het is van belang om berichtgeving aan verschillende demografische groepen aan te passen, waarbij rekening wordt gehouden met demografische gegevens en generatieverschillen. Daarvoor is het noodzakelijk je publiek te leren kennen en (potentiële) donateuren op de juiste manier te benaderen. 4net interactive biedt hiervoor een oplossing aan de hand van een goede personalisatie tool, namelijk EPiServer.

Case WNF: een online platform waar activatie centraal staat

Het doel van WNF Nederland was een nieuwe website om bezoekers te activeren en motiveren om een steentje bij te dragen aan het behoud en de bescherming van de natuur. 4net heeft een geïntegreerd platform gebouwd met EPiServer waar activatie centraal staat. Het inspireert de bezoeker zelf actie te ondernemen en te doneren. Daarnaast zijn informatie, activatie en fondsenverwerving naadloos met elkaar verbonden door het gebruik van juiste tooling. En kan er op basis van klikgedrag content worden gepersonaliseerd.

Umbraco Gold Partner
Dynamic Web Solution Partner
Sharepoint Silver Partner

Wij werken met de beste tooling voor de non-profit branche.

4net interactive heeft jarenlange ervaring met het digitaal optimaliseren van non-profit organisaties, waarbij we meekijken naar de behoeften en wensen van de klant die worden aangepast op het steeds evoluerende donateur landschap. Als full service digital agency lopen wij het gehele traject mee; van digitale strategie & concept tot development en managed services. De tooling wordt afgestemd op de behoeften en wensen van de gebruiker, waarbij er keuze is uit Umbraco, Episerver, Dynamicweb en Sharepoint.

Kennis & ervaring

Ruim 18 jaar ervaring

Wij hebben jarenlange ervaring in de non profit sector en werken voor klanten zoals het WNF, Slachtofferhulp en Make a Wish.

De juiste tooling

Snelle time to market

Laat jouw non profit organisatie groeien met de juiste tooling en oplossingen, waarbij een snelle time to market mogelijk is. Wij helpen je bij het vinden van de juiste software voor jouw organisatie.

24/7 support

Digitale experts

Onze digitale experts helpen bij de implementatie en staan ook daarna voor je klaar.

Wil je meer weten?

Stuur een bericht of bel 0343 444 554.

Binnen 24 uur een afspraak

Binnen 24 uur een afspraak

Ruim 18 jaar ervaring

Ruim 18 jaar ervaring

70+ experts inzetbaar

70+ experts inzetbaar

Meer weten over dit onderwerp?

Richard Hendriks

Sales Director

+31 (0)343 444 554

sales@4net.com