×

Media | Wij hebben 18 jaar ervaring in de media branche

Op zoek naar een digitale partner in Media?

Wij hebben de kennis én tooling.

Het management team van 4net Interactive bestaat uit voormalige media professionals. Daardoor is er veel domeinkennis en jarenlange ervaring om bedrijven in de media branche verder te helpen bij het groeien van hun digitale business. Hot topics zoals personalisatie, dashboarding, Single Sign On, digitale strategie en transformatie zijn onderwerpen waar wij klanten dagelijks in adviseren. Daarvoor beschikken wij over de juiste tooling die naadloos te koppelen is binnen de bestaande IT- architectuur van de klant. Wij werken voor klanten zoals Elsevier Weekblad, ANP, Oei ik Groei, ANWB en RTL.

Wij snappen de media branche.

Media is onderhevig aan verandering. Traditionele media – als lineaire tv, lineaire radio, kranten en tijdschriften – dalen hard. Dit maakt het essentieel om een digitale transformatie aan te gaan. Grote tech reuzen als Google, Facebook, Netflix en Spotify maken het voor lokale mediaspelers uitdagend om bij te blijven. De lat ligt hoog om digitale ervaringen te leveren waar content gepersonaliseerd en on-demand wordt aangeboden. Dit zorgt ervoor dat techniek een steeds belangrijker component wordt binnen een mediabedrijf; “de beweging van contentbedrijf naar techniekbedrijf”.

Binnen het digitale medialandschap zien we vier trends.

Data en Single Sign On

Producten worden steeds slimmer met de inzet van data. Bij het inloggen voor een dienst wordt er meer data verzameld en een profiel opgebouwd. Dit past binnen het ‘nieuwe’ advertentiemodel: adverteerders willen data en ingelogde gebruikers. Rijke profielen en geïdentificeerd bereik is key voor adverteerders.

Experimenteren met e-commerce

Druk op dalende inkomsten voedt de zoektocht naar nieuwe verdienmodellen. Er wordt veel geëxperimenteerd met e-commerce en geïnvesteerd in e-commmerce producten. Zoals de investering die zowel Talpa, de Persgroep en RTL maken in vakantie en dagje-weg platformen.

Cost efficiency

Traditionele inkomstenbronnen staan onder druk – zoals lineaire tv of print. Winst targets moeten behaald worden, maar er komt minder geld binnen en er moet wel geïnvesteerd worden in digitaal. Hierdoor is er verschuiving van bedrijven die steeds meer cost effiency programma’s gebruiken.

Personalisatie

Het gebruik van personalisatie tooling is een groeiende trend binnen de media. Het biedt de mogelijkheid om content te personaliseren en een unieke gebruikerservaring te creeëen. 4net interactive biedt hiervoor een oplossing aan de hand van een goede personalisatie tool, namelijk EPiServer.

Umbraco Gold Partner
Emarsys Agency Partner
Wordpress

Relevante tooling voor de media branche.

4net interactive heeft jarenlange ervaring met het digitaal laten groeien van bedrijven in de mediawereld, waarbij we meekijken naar de behoeften en wensen van de klant die worden aangepast op het continu veranderende medialandschap. Als full service digital agency lopen wij het gehele traject mee; van digitale strategie & concept tot development en managed services. De tooling wordt afgestemd op de behoeften en wensen van de gebruiker, waarbij er keuze is uit Umbraco, WordPress, Emarsys en EPiServer.

Case Elsevier: een universeel nieuwsplatform

Orde scheppen in de informatiechaos. Met deze missie wilde opinieblad Elsevier Weekblad een cross device platform creëren. Met verschillende strategische en technische uitdagingen ging 4net aan de slag. Dit resulteerde uiteindelijk in de Elsevier Weekblad iOS-app, wat tal van gebruiksvriendelijke functies bevat. De ‘dag-en-acht’-leesmodus, instellen van gewenste lettergrootte en de verbeterde interface dragen bij aan de hoge waardering van de app van de trouwe lezers van Elsevier.

Case ANP: een app-development project voor real-time wereldnieuws verspreiding

Het doel van ANP was een app te bouwen die haar zakelijk en mediaklanten real-time via verschillende mobile devices kon voorzien van de meestal actuele nieuws. 4net heeft hierin de front-end van de website en apps gebouwd, waarbij de gebruikerservaring een belangrijk uitgangspunt was. Dit app development project leidde tot een applicatie dat tot toegang geeft tot wel 500 berichten per dag en 20.000 items met gepersonaliseerde datastromen, te gebruiken op web en mobiel.

Domeinkennis

Media ervaring

Wij hebben ruim 18 jaar ervaring in de media branche en werken voor klanten zoals Elsevier Weekblad, ANP, Oei ik Groei, ANWB en RTL.

Snelle time to market

Kennis van tooling

Laat je media business groeien met de juiste tooling en oplossingen, waarbij een snelle time to market mogelijk is. Wij helpen je bij het vinden van de juiste software voor jouw organisatie.

24/7 support

Digitale experts

Onze digitale experts helpen bij de implementatie en staan ook daarna voor je klaar.

Wil je meer weten?

Stuur een bericht of bel 0343 444 554.

Binnen 24 uur een afspraak

Binnen 24 uur een afspraak

Ruim 18 jaar ervaring

Ruim 18 jaar ervaring

70+ experts inzetbaar

70+ experts inzetbaar

Richard Hendriks

Meer weten over dit onderwerp?

Richard Hendriks

Sales Director

+31 (0)343 444 554

sales@4net.com