×

Personaliseren met Optimizely

Winnaar van het Optimizely

Winnaar van het Optimizely

'Meest innoverende digitale oplossing' award

Met een nieuwe website wilde WWF een grote beweging op gang brengen waarbij iedereen een steentje bijdraagt aan het behoud en de bescherming van de natuur. Om écht verschil te maken, wilde WWF haar websitebezoekers dan ook inspireren om zelf actie te ondernemen: van duurzame producten in de webshop tot het delen van praktische tips. Deze reis heeft tot mooie resultaten geleid;

323%

groei in donateurs

178%

groei in organisch verkeer

430%

groei in webshop aankopen

Alles op één platform

Het WWF maakt zich al 60 jaar hard voor bedreigde dieren en hun leefomgeving. De producten in de webshop bieden bezoekers slimme en duurzame alternatieven voor plastic tassen, waterflesjes en tandenborstels. Elke aankoop draagt daarom direct en indirect bij aan een schonere en duurzame wereld.

“De grootste uitdaging qua neerwaartse beweging van de natuur zijn wij als mens. Maar de mens is ook de oplossing. Met ons nieuwe Optimizely platform in combinatie met Salesforce zijn we in staat continu te leren en te optimaliseren. Hiermee kunnen we op alle kanalen relevant zijn voor bestaande en nieuwe relaties met als doel een gedragsverandering te bewerkstelligen,” vertelt Paul Zevenboom, Head of Digital van WWF Nederland.

Het grote voordeel van de implementatie van Optimizely is dat de content, marketing automation, personalisatie en e-commerce eenvoudig te beheren zijn vanuit een geïntegreerd platform, legt Julien, Strategic Design Director van 4net Interactive uit. “Op deze manier kunnen we informatie, activatie en fondsenverwerving naadloos met elkaar verbinden. Ook biedt de Optimizely Forms alle flexibiliteit om zelfstandig complexe formulieren samen te stellen voor het inschrijven voor events, als vrijwilliger of voor het doen van donaties. Om consistentie beleving in de toekomst te behouden, heeft 4net een design system ontworpen waarbij WWF flexibel is in het opbouwen van nieuwe pagina’s.”

“Met ons nieuwe Optimizely platform in combinatie met Salesforce zijn we in staat continu te leren en te optimaliseren. Hiermee kunnen we op alle kanalen relevant zijn voor bestaande en nieuwe relaties met als doel een gedragsverandering te bewerkstelligen.”

– Paul Zevenboom, Head of Digital WWF Nederland

Waarom Optimizely?

Wat Optimizely zo relevant maakt voor WWF is dat je op basis van klikgedrag de website content kan personaliseren. Mohr: “Bezoekt iemand meerdere pagina’s over bedreigde zeedieren en plastic soep, dan krijgt de bezoeker een event, product of gepersonaliseerd donatieformulier te zien waarmee de bezoeker kan bijdragen aan de oplossing van het probleem.”

Benieuwd naar wat Optimizely voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met ons op!

Doorontwikkeling en resultaten

“De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van het verzamelen van gebruikersdata, om te leren waar de interesses van de bezoeker liggen”, vertelt Mohr. “Deze data geldt als basis voor het doorontwikkelen en optimaliseren van het platform. Zo wordt de bezoeker steeds beter geïnformeerd en geactiveerd hoe hij zijn kennis, tijd en geld kan inzetten voor het behoud en de bescherming van de natuur.”

4net helpt organisaties digitaal te transformeren. Ons team werkt samen met opdrachtgevers variërend van digitale strategie UX & visual design tot development, content, online marketing en CRO. Daarnaast bieden we extra slagkracht via managed services, sourcing en detachering. Met inzet van vakmanschap, interesse en betrokkenheid laten we onze klanten beter digitaal presteren op korte én lange termijn.

Vragen over deze case of andere vragen?

Julien Mohr

Strategic Design Director

Meer cases bekijken?

WWF
WWF
Brunel
Brunel
Elsevier
Elsevier
Ajax
Ajax
Buma/Stemra
Buma/Stemra
Total Corbion
Total Corbion
Florius Content productie
Florius Content productie
Florius chatbot
Florius chatbot
Cooler Master
Cooler Master
Pets place
Pets place