×

Personaliseren met Optimizely

WNF

WNF

4net heeft voor WNF Nederland een nieuw geïntegreerd platform ontwikkeld.

Opdracht: Met een nieuwe website wil WNF Nederland een grote beweging op gang brengen waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt aan het behoud en de bescherming van de natuur.

Oplossing: Het multi-language en regional platform is gerealiseerd met het Optimizely platform. De community van WNF heeft al met lof gereageerd op het nieuwe platform.

Case:

nieuw online activatie platform voor WNF Nederland.

Het Wereld Natuur Fonds maakt zich al 60 jaar hard voor bedreigde dieren en hun leefomgeving. Maar om écht het verschil te maken, wil WWF haar websitebezoekers ook inspireren om zelf actie te ondernemen. We ontwikkelden een geïntegreerd platform waarbij activatie centraal staat: van duurzame producten shoppen in de WWF-shop tot het delen van praktische tips.


Alles op één platform

“De grootste uitdaging qua neerwaartse beweging van de natuur zijn wij als mens. Maar de mens is ook de oplossing. Met ons nieuwe Optimizely platform in combinatie met Salesforce zijn we in staat continu te leren en te optimaliseren. Hiermee kunnen we op alle kanalen relevant zijn voor bestaande en nieuwe relaties met als doel een gedragsverandering te bewerkstelligen”, vertelt Paul Zevenboom, Head of Digital van WNF Nederland. Het grote voordeel van de implementatie van Optimizely is dat de content, marketing automation, personalisatie en e-commerce eenvoudig te beheren zijn vanuit een geïntegreerd CMS, legt Julien, Strategic Design Director van 4net Interactive uit. “Op deze manier kunnen we informatie, activatie en fondsenverwerving naadloos met elkaar verbinden. Ook biedt de Optimizely Forms WNF alle flexibiliteit om zelfstandig complexe formulieren samen te stellen voor het inschrijven voor events, als vrijwilliger of voor het doen van donaties. Om consistentie beleving in de toekomst te behouden, heeft 4net Interactive een design system ontworpen waarbij WNF ook flexibel is in het opbouwen van nieuwe pagina’s.”

“Het grote voordeel van de implementatie van Optimizely is dat de content, marketing automation, personalisatie en e-commerce eenvoudig te beheren zijn vanuit een geïntegreerd CMS.”

– Julien Mohr, Strategic Design Director 4net

Gepersonaliseerde content

Wat Optimizely nog meer relevant maakt voor WNF is dat je op basis van klikgedrag de content kan personaliseren. Mohr: “Bezoekt iemand meerdere pagina’s over bedreigde zeedieren en plastic soep, dan krijgt de bezoeker een event, product of gepersonaliseerd donatieformulier te zien waarmee de bezoeker kan bijdragen aan de oplossing van het probleem.”


“Aankomende periode staat in het teken van het verzamelen van gebruikersdata, om te leren waar de interesses van de bezoeker liggen”, vertelt Mohr. “Deze data geldt als basis voor het doorontwikkelen en optimaliseren van het platform. Zo wordt de bezoeker steeds beter geïnformeerd en geactiveerd hoe hij zijn kennis, tijd en geld kan inzetten voor het behoud en de bescherming van de natuur.”


De nieuwe webshop van WNF gaat deze zomer live. De producten in de WNF-webshop bieden bezoekers slimme en duurzame alternatieven voor plastic tassen, waterflesjes en tandenborstels. Elke aankoop draagt daarom direct en indirect bij aan een schonere en duurzame wereld.

WNF

“Met ons nieuwe Optimizely platform in combinatie met Salesforce zijn we in staat continu te leren en te optimaliseren. Hiermee kunnen we op alle kanalen relevant zijn voor bestaande en nieuwe relaties met als doel een gedragsverandering te bewerkstelligen”

– Paul Zevenboom, Head of Digital WNF Nederland

Resultaten

4net Interactive helpt organisaties digitaal te transformeren. Ons team van meer dan honderd experts werkt samen met opdrachtgevers variërend van digitale strategie UX & visual design tot development, content, online marketing en CRO. Daarnaast bieden we extra slagkracht via managed services, sourcing en detachering. Met inzet van vakmanschap, interesse en betrokkenheid laten we onze klanten beter digitaal presteren op korte én lange termijn. Meer weten over dit project of over 4net? Neem contact met ons op via sales@4net.com

Meer weten over dit onderwerp?

Julien Mohr

Strategic Design Director

+31 (0)343 444 554

julien@4net.com

Krijg meer informatie over WNF

Meer cases bekijken?

WWF
WWF
Pets place
Pets place
Brunel
Brunel
WNF
WNF
Elsevier
Elsevier
Ajax
Ajax
Buma/Stemra
Buma/Stemra
Total Corbion
Total Corbion
VanMoof
VanMoof
Pets Place
Pets Place
Beheer en optimalisatie van de Brunel website in Sitecore
Beheer en optimalisatie van de Brunel website in Sitecore
Florius Content productie
Florius Content productie
ANP
ANP
Florius
Florius
Florius chatbot
Florius chatbot
Cooler Master
Cooler Master
Pets place
Pets place