Elsevier weekblad

Dankzij 4net heeft Elsevier een zeer gewaardeerde app met 4 sterren.

elsevier mobile platform app 4net

Opdracht: De missie van Elsevier Weekblad: ‘orde scheppen in de informatiechaos van vandaag’ moet nu weer digitaal op overzichtelijke wijze uitgedragen worden.

Oplossing: Dankzij 4net wordt de app zeer gewaardeerd door de trouwe lezersschare van Elsevier Weekblad. Ook in de Apple app-store werd de app met maar liefst 4 van de 5 sterren gewaardeerd.

elsevier desktop platform app 4net

Case:

Bouw een universeel nieuwsplatform

Als opinieblad wil Elsevier Weekblad orde scheppen in de informatiechaos. Wekelijks presenteert de redactie tientallen artikelen over economie, wetenschap, politiek en cultuur. Elsevier Weekblad levert al ruim 70 jaar een bijdrage aan de opinievorming en discussie van actuele onderwerpen in Nederland. En nòg zijn ze het meest gelezen opinie-medium.

Medium, inderdaad. Want naast het blad was Elsevier Weekblad ook vroeg met een website en een app. Met grote aanhang. Maar zoals altijd bij ‘early adapters’ was dit digitale platform aan vervanging toe. 4net werd benaderd om deze te bouwen. Strategische en technische uitdagingen waren er genoeg: cross-device app development, inlog voor abonnees, eigen abonnee-omgeving, verhogen van de tijd dat mensen op de site verblijven, een betaalomgeving. De lijst, die 4net mee kreeg bij het in beheer nemen van het WordPress-platform, was lang.

Een nieuwe homepagina & universal app

De eerste resultaten waren een nieuwe homepage en een universal app. De homepage is duidelijk en overzichtelijk voor lezers en geeft de redactie volledige controle over de presentatie. De mix van gratis en premium artikelen toont de rijkheid van het platform en stimuleert het afsluiten van een abonnement. De nieuwe app past zich volledig aan naar het device waarop het wordt gebruikt. In de app kan toegang worden gekocht voor het lezen van premium artikelen en oude edities van het weekblad.

“De mix van gratis en premium artikelen toont de rijkheid van het platform en stimuleert het afsluiten van een abonnement. De nieuwe app past zich volledig aan naar het device waarop het wordt gebruikt.”

– André van der Veer, Sales Director 4net

User-centered design voor de optimale leeservaring

App development projecten voor onder andere Buma-Stemra en het ANP versnelden het proces. Hierdoor konden functies snel getest en uitgerold worden. Dit zie je terug in het eindresultaat.

De Elsevier Weekblad iOS-app bevat tal van gebruiksvriendelijke functies, waarmee de lezer de app kan aanpassen. De ‘dag en nacht’-leesmodus, het instellen van de gewenste lettergrootte en de voor mobiel en tablet verbeterde grafische interface dragen bij aan een optimale leeservaring.

elsevier mobile platform app 4net

“Naast ontwikkelpartner is 4net zeker ook een strategische partner. Wij verwachten binnen onze samenwerking een grote toegevoegde waarde op het gebied van online- en mediastrategie. 4net heeft die geleverd. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat.”

– Erwin van Luit, Directeur Elsevier Weekblad

Resultaten

De app wordt zeer gewaardeerd door de trouwe lezersschare van Elsevier Weekblad. Ook in de Apple app-store werd de app met maar liefst 4 van de 5 sterren gewaardeerd. De missie van Elsevier Weekblad: ‘orde scheppen in de informatiechaos van vandaag’ wordt nu weer digitaal op overzichtelijke wijze uitgedragen.

elsevier tablet platform app 4net

Meer weten over dit onderwerp?

André van der Veer
Sales Director
+31 (0)343 444 554
andre@4net.com

André van der Veer
Sales Director
+31 (0)343 444 554
andre@4net.com

Krijg direct meer informatie over Elsevier Weekblad.