Buma-Stemra

Dankzij 4net is er voor Buma-Stemra een setlijsten app ontwikkeld.

buma stemra mobile app 4net

Opdracht: Om de vergoeding voor bijvoorbeeld concerten te kunnen bepalen zijn setlijsten van optredens nodig. Het verzamelen en verwerken van setlijsten is erg arbeidsintensief. Hier is een oplossing voor nodig.

Oplossing: Achter de concrete uitdaging die we hebben opgelost met de Setlijsten App lag een grotere uitdaging voor Buma-Stemra: de transitie naar een moderne, digitale organisatie.

buma stemra desktop website 4net

Case:

Van declaraties op pizzadozen naar declaraties via een slimme, gebruiksvriendelijke app

Buma-Stemra zorgt ervoor dat ruim 25.000 leden een eerlijke vergoeding krijgen voor het gebruik van hun muziek op radio, tv, web, maar ook in openbare ruimten (denk aan de voetbalkantine) en live concerten. Om de vergoeding voor bijvoorbeeld concerten te kunnen bepalen zijn setlijsten van optredens nodig. Deze werden via de portal, per e-mail, op pizzadozen of zelfs helemaal niet aangeleverd. Het verzamelen en verwerken van setlijsten is erg arbeidsintensief.

Samen met Buma-Stemra én eindgebruikers heeft 4net daarom de Setlijsten App ontwikkeld, waarmee leden altijd en overal setlijsten kunnen indienen. Door in te loggen in de app kunnen artiesten simpel setlijsten samenstellen en versturen. Het indienen van setlijsten is door deze app een heel gebruiksvriendelijk proces geworden, én levert de opdrachtgever een flinke tijdsbesparing op.

“Door een divers ledenpanel direct bij de ontwikkeling van prototypes te betrekken, werden in een vroeg stadium aannames over functionaliteit in de app gevalideerd.”

– André van der Veer,  Sales Director 4net

De optimale mix van user-centred design en code

Een app development project staat of breekt bij de gebruiksvriendelijkheid van een app. Door een divers ledenpanel direct bij de ontwikkeling van prototypes te betrekken, werden in een vroeg stadium aannames over functionaliteit in de app gevalideerd. De gebruiksvriendelijkheid van de app is door deze manier van werken tijdens de ontwikkeling steeds verder verbeterd. Ervaring met het ontwikkelen van apps voor Elsevier Weekblad en het ANP maakte dat de wensen vanuit een grote klant Buma-Stemra snel vertaald konden worden naar functionaliteiten.

Dit wordt onderstreept door Frank Janssen, Hoofd Communicatie & PR bij Buma-Stemra. “4net toonde grote inhoudelijke betrokkenheid en inzicht in de zeer specifieke materie. Het is een bureau dat in oplossingen denkt. 4net denkt en werkt écht mee. En dat in een soepele samenwerking en met een fijne prijs-kwaliteitverhouding.”

buma stemra mobile app 4net

“De organisatie moet wendbaar worden, innoveren en vol inzetten op samenwerkingen. Met de ‘Buma Setlijsten App’ is een eerste stap richting een modernere en flexibeler organisatie in gang is gezet.”

– Wim van Limpt, CEO Buma-Stemra

Resultaten

Achter de concrete uitdaging die we hebben opgelost met de Setlijsten App lag een grotere uitdaging voor Buma-Stemra: de transitie naar een moderne, digitale organisatie. De samenwerking, waarin betrokkenheid en strategisch meedenken voorop stonden, heeft naast een gebruiksvriendelijke app ook een start met de digitale transitie bij Buma-Stemra opgeleverd.

buma stemra tablet website 4net

Meer weten over dit onderwerp?

André van der Veer
Sales Director
+31 (0)343 444 554
andre@4net.com

André van der Veer
Sales Director
+31 (0)343 444 554
andre@4net.com

Krijg direct meer informatie over Buma-Stemra.