Ajax Amsterdam

Dankzij 4net is de verkoop in de webshop van Ajax toegenomen.

ajax mobile webshop 4net

Opdracht: Bied fans de perfecte online winkelervaring. Hiervoor schakelde Ajax de hulp van 4net in. Het nieuwe ontwerp moest in de reeds bestaande webshop geïmplementeerd worden.

Oplossing: 4net verzorgde het volledige visuele redesign en interactie ontwerp van de webshop. Sindsdien is de verkoop van merchandise verder gestegen.

ajax desktop webshop 4net

Case:

Optimalisatie van de online winkelervaring

De jarenlange samenwerking met Ajax werd kracht bijgezet met de herontwikkeling van de Ajax Webshop. Ruim 20 jaar geleden opende de eerste fanshop haar deuren in de nieuwe Amsterdam ArenA. Sindsdien is de verkoop van merchandise alleen maar toegenomen, zowel in de fanshop als in de webshop. Om de fans de perfecte online winkelervaring te bieden, schakelde Ajax de hulp in van 4net.

In dit webshop development project verzorgde 4net het volledige visuele redesign en interactie ontwerp. Daarna werd het nieuwe ontwerp in de reeds bestaande webshop geïmplementeerd.

Een naadloze koppeling tussen de fysieke fanstore & de webshop

Tijdens de implementatie van de nieuwe identiteit is ook de volledige winkelervaring onder de loep genomen. De aparte mobile shop is vervangen door de responsive website van het platform. Het bouwen van een responsive site in plaats van losse websites voor mobile & web maakt gebruik en onderhoud gemakkelijk. Zo hebben we dit ook gedaan voor Elsevier Weekblad en Florius.

De volgende fase van ontwikkeling richtte zich op de omni-channel strategie. Deze omvatte onder andere en naadloze koppeling tussen de fysieke fanstore en de webshop. De nieuwe look en feel van de fanshop is actueel, dynamisch en sluit aan bij het voetbalgevoel van Ajax. Zo heeft de shop veel wisselende- en actuele fotografie. Voor de webshop is specifiek gekeken naar conversie verhogend kleur- en font gebruik. Daarnaast is bij het redesign op verschillende gebieden de functionaliteit en de gebruikservaring geoptimaliseerd. Zo verwijst de hoofdnavigatie niet alleen in woord, maar ook in beeld naar het productaanbod. Ook is de shirt-configurator verder verfijnd. Hierdoor is het customizen shirts, een van de belangrijkste producten in de webshop, nog gemakkelijker gemaakt.

ajax mobile webshop 4net

“De samenwerking met 4net heeft in recordtempo geleid tot een moderne, flexibele en uitstekend converterende webshop die we continu kunnen blijven uitbouwen en optimaliseren.”

– Frans Schoofs, Hoofd Merchandising

Resultaten

Het doel was het ontwikkelen van de perfecte online winkelervaring voor fans van Ajax. Dat is dus gelukt. Fans zijn enthousiast over de online winkelervaring dankzij een webshop die volledig responsive is, voor zowel desktop, tablet als mobile. En de verkopen groeien.

ajax tablet webshop 4net

Meer weten over dit onderwerp?

Julien Mohr
Strategic Design Director
+31 (0)343 444 554
julien@4net.com

Julien Mohr
Strategic Design Director
+31 (0)343 444 554
julien@4net.com

Krijg direct meer informatie over Ajax Amsterdam.