×

App ontwikkeling voor Buma / Stemra

Buma-Stemra

Buma-Stemra

Dankzij 4net is er voor Buma-Stemra een setlijsten app ontwikkeld.

Opdracht: Om de vergoeding voor bijvoorbeeld concerten te kunnen bepalen zijn setlijsten van optredens nodig. Het verzamelen en verwerken van setlijsten is erg arbeidsintensief. Hier is een oplossing voor nodig.

Oplossing: Achter de concrete uitdaging die we hebben opgelost met de Setlijsten App lag een grotere uitdaging voor Buma-Stemra: de transitie naar een moderne, digitale organisatie.

Case:

Van declaraties op pizzadozen naar declaraties via een slimme, gebruiksvriendelijke app

Buma-Stemra zorgt ervoor dat ruim 25.000 leden een eerlijke vergoeding krijgen voor het gebruik van hun muziek op radio, tv, web, maar ook in openbare ruimten (denk aan de voetbalkantine) en live concerten. Om de vergoeding voor bijvoorbeeld concerten te kunnen bepalen zijn setlijsten van optredens nodig. Deze werden via de portal, per e-mail, op pizzadozen of zelfs helemaal niet aangeleverd. Het verzamelen en verwerken van setlijsten is erg arbeidsintensief.


Samen met Buma-Stemra én eindgebruikers heeft 4net daarom de Setlijsten App ontwikkeld, waarmee leden altijd en overal setlijsten kunnen indienen. Door in te loggen in de app kunnen artiesten simpel setlijsten samenstellen en versturen. Het indienen van setlijsten is door deze app een heel gebruiksvriendelijk proces geworden, én levert de opdrachtgever een flinke tijdsbesparing op.

“De mix van gratis en premium artikelen toont de rijkheid van het platform en stimuleert het afsluiten van een abonnement. De nieuwe app past zich volledig aan naar het device waarop het wordt gebruikt.”

– Richard Hendriks, Sales Director 4net

De optimale mix van user-centred design en code

Een app development project staat of breekt bij de gebruiksvriendelijkheid van een app. Door een divers ledenpanel direct bij de ontwikkeling van prototypes te betrekken, werden in een vroeg stadium aannames over functionaliteit in de app gevalideerd. De gebruiksvriendelijkheid van de app is door deze manier van werken tijdens de ontwikkeling steeds verder verbeterd. Ervaring met het ontwikkelen van apps voor Elsevier Weekblad en het ANP maakte dat de wensen vanuit een grote klant Buma-Stemra snel vertaald konden worden naar functionaliteiten.


Dit wordt onderstreept door Frank Janssen, Hoofd Communicatie & PR bij Buma-Stemra. “4net toonde grote inhoudelijke betrokkenheid en inzicht in de zeer specifieke materie. Het is een bureau dat in oplossingen denkt. 4net denkt en werkt écht mee. En dat in een soepele samenwerking en met een fijne prijs-kwaliteitverhouding.”

“De organisatie moet wendbaar worden, innoveren en vol inzetten op samenwerkingen. Met de ‘Buma Setlijsten App’ is een eerste stap richting een modernere en flexibeler organisatie in gang is gezet.”

– Wim van Limpt, CEO Buma-Stemra

Resultaten

Achter de concrete uitdaging die we hebben opgelost met de Setlijsten App lag een grotere uitdaging voor Buma-Stemra: de transitie naar een moderne, digitale organisatie. De samenwerking, waarin betrokkenheid en strategisch meedenken voorop stonden, heeft naast een gebruiksvriendelijke app ook een start met de digitale transitie bij Buma-Stemra opgeleverd.

Richard Hendriks

Meer weten over dit onderwerp?

Richard Hendriks

Sales Director

+31 (0)343 444 554

sales@4net.com

Krijg direct meer informatie over Buma-Stemra

Meer cases bekijken?

WWF
WWF
Brunel
Brunel
Elsevier
Elsevier
Ajax
Ajax
Buma/Stemra
Buma/Stemra
Total Corbion
Total Corbion
Florius Content productie
Florius Content productie
Florius chatbot
Florius chatbot
Cooler Master
Cooler Master
Pets place
Pets place