BookDinners

Dankzij 4net is er een gebruiksvriendelijk reservering-platform voor restaurants.

bookdinners mobile website 4net

Opdracht: Restaurants waren klaar met de hoge commissies die booking sites vroegen. De opdracht was om een zo gebruiksvriendelijk mogelijk bookings platform te maken voor zowel restaurants als de gasten.

Oplossing: 4net heeft een concept omgezet naar een transparant, gebruiksvriendelijk platform. Na een succesvolle launch zijn ruim 2.500 restaurants aangesloten. 

bookdinners desktop website 4net

Case:

Een slim & easy-to-use boekingsplatform van, voor en door restaurants

Restaurants waren klaar met de hoge commissies die booking sites vroegen. Dat moest en kon anders. Het resultaat: BookDinners, een initiatief van onder andere Koninklijke Horeca Nederland (KHN). BookDinners is een platform van, voor & door restaurants, waarbij gasten hun favoriete restaurants kunnen zoeken en boeken.

Om het BookDinners Platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, voor zowel de restaurants als de gasten, werd 4net benaderd. In drie projecten is 4net het concept omgezet naar een transparant, easy-to-use platform. Na een succesvolle launch zijn er nu ruim 2.500 restaurants aangesloten!

Project 1: Snel schakelend tot een stevig fundament

Een strakke deadline bepaalde het hoge tempo van het eerste web development project. In 2,5 maand werd de basis van het platform, het reserveringssysteem, uit de grond gestampt. Eerst focuste het systeem op het aanbieden van deals. Nu was het mogelijk om je als restaurant aan te melden. Ook konden gebruikers reserveren bij de aangesloten restaurants. De basis was gelegd! In dit project lag de focus vooral op de samenwerking: snel schakelen tussen frontend en backend, maar ook met BookDinners en de eindgebruiker.

Project 2: een naadloze aansluiting dankzij slimme koppelingen

De basis was dus gelegd. In het tweede project werd de focus verschoven naar de restauranteigenaren. Veel restaurants maken gebruik van externe reserveringssystemen zoals eTender, Formitable, WeReserve of NextTable. Met deze software kun je gemakkelijk reserveringen beheren of tafelplanningen maken. Het gebruik van meerdere systemen voor reserveringen is voor restaurants onnodig complex en onhandig. Daarom biedt BookDinners een generieke API aan waarop deze software kunnen aansluiten.

Door een generieke API te ontwikkelen die individueel in verbinding staat met alle losse systemen konden restaurants voortaan in 1 systeem hun reserveringen bijhouden: BookDinners! Hierdoor werd een snelle en gemakkelijke aansluiting met het platform gefaciliteerd. Deze online koppeling werkte zó goed dat WeReserve en NextTable hun klanten nu aanbevelen om reserveringen via BookDinners te laten lopen. Gekoppelde reserveringssystemen hebben hierdoor ook weer een extra kanaal voor het binnenkrijgen van reserveringen. Zo heeft het gericht toepassen van techniek en onze ervaring met koppelingen als AFAS of Sharepoint zijn vruchten afgeworpen. Door strategisch mee te denken het aantal aangesloten restaurants flink kunnen verhogen.

“In drie verschillende projecten heeft 4net met BookDinners een concept omgezet naar een transparant, gebruiksvriendelijk platform. Eindstand: een zeer positieve ontvangst vanuit de landelijke media bij de lancering begin 2018”

– Julien Mohr, Strategic Design Director

Project 3: Slim en transparant: de BookDinners review-flow

Een belangrijk aspect voor de gast bij het uitzoeken van een restaurant is de mening van andere gasten. Op veel platforms zijn deze ‘reviews’ vaak een bron van frustratie bij zowel het platform, de restauranthouder als de gast. Nep-reviews, censuur of slechte recensies geven een onjuist beeld van een restaurant. In het derde project ontwikkelde 4net een slimme, transparante review-flow die dit voorkomt.

In deze review-flow kunnen alleen klanten die gereserveerd hebben een review achterlaten. De review wordt vervolgens door de restauranteigenaar bekeken. Wanneer deze het oneens is met de inhoud, wordt dit bij BookDinners gemeld. Samen met de gast en restauranteigenaar wordt ervoor gezorgd dat er een juiste, eerlijke review op het platform terecht komt. Dit houdt het transparant voor toekomstige bezoekers.

bookdinners mobile website 4net

“De afgelopen periode heeft BookDinners samen met 4net aan een succesvolle conceptverandering gewerkt, met veel nieuwe functionaliteiten. Onze samenwerking is prettig en 4net denkt mee om ons platform naar een hoger level te krijgen.”

– Danielle Wallet, Managing Partner BookDinners

Resultaten

In drie verschillende projecten heeft 4net met BookDinners een concept omgezet naar een transparant, gebruiksvriendelijk platform. Eindstand: een zeer positieve ontvangst vanuit de landelijke media bij de lancering begin 2018. Nog mooier zijn de ruim 2.500 aangesloten restaurants en de tevreden opdrachtgever. Dankzij een combinatie van strategie, slim development en focus op de restauranthouder is BookDinners klaar om de restaurant booking industrie te bestormen!

bookdinners tablet website 4net

Meer weten over dit onderwerp?

Julien Mohr
Strategic Design Director
+31 (0)343 444 554
julien@4net.com

Julien Mohr
Strategic Design Director
+31 (0)343 444 554
julien@4net.com

Krijg direct meer informatie over BookDinners.